Polityka prywatności

Data wejścia w życie: 17 sierpnia 2018 r.
Ta strona internetowa („Strona„) obsługiwana jest przez Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska (kontroler i odpowiedzialny za twoje dane osobowe) („my„, „nas” i/lub „nasze„) i została stworzona, aby zrealizować naszą misję wdrażania katolickiego nauczania dotyczącego świata Bożego za pośrednictwem gości odwiedzających stronę internetową („ty” lub „twoje„).
Szanujemy twoją prywatność i zobowiązujemy się chronić twoje dane osobowe. Nasza zaktualizowana Polityka prywatności określa, jakie informacje o tobie gromadzimy za pośrednictwem naszej Witryny i sposobu jej użytkowania. Wyjaśnimy również, w jaki sposób przetwarzamy twoje dane osobowe, komu je udostępniamy, jak się nimi opiekujemy i informujemy o twoich prawach dotyczących prywatności i o tym, jak prawo cię chroni.

SPIS TREŚCI

  • Polityka ogólna
  • Dlaczego gromadzimy twoje dane osobowe?
  • Jakiego rodzaju dane osobowe na twój temat zbieramy?
  • W jaki sposób zbieramy twoje dane osobowe?
  • W jaki sposób wykorzystujemy twoje dane osobowe?
  • Kiedy dzielimy się twoimi danymi osobowymi?
  • Jak dbamy o bezpieczeństwo twoich danych osobowych?
  • Jakie mam prawa w odniesieniu do moich danych osobowych?
  • Jak mogę zaktualizować moje dane osobowe?
  • Jak mogę zrezygnować z subskrypcji?
  • Aktualizacja polityki prywatności
  • Regulamin
  • Szczegóły kontaktowe

Polityka ogólna

Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska podjął mocne zobowiązanie do prywatności w internecie. Możesz odwiedzać większość stron Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska, nie informując nas, kim jesteś i nie ujawniając żadnych danych osobowych („Dane osobowe„). Jedyne informacje, które zwykle gromadzimy podczas odwiedzania naszej Strony internetowej, to informacje, których nie można użyć do konkretnej identyfikacji użytkownika („Dane nieosobowe„), zawierające zwykle nazwę dostawcy usług internetowych, przeglądarkę i rodzaj używanego urządzenia. Strona internetowa, która odesłała cię do nas, strony,o które prosisz, oraz datę i godzinę, o której o nie prosiłeś.

Dlaczego zbieramy twoje dane osobowe?

Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska skupia ludzi z całego świata, aby stawić czoła wyzwaniom związanym ze zmianą klimatu, chroniąc podatne na zranienia osoby i przyszłe pokolenia oraz szanując naszą rolę szafarzy stworzenia Bożego. Utrzymywanie kontaktu ze wspierającymi nas osobami i użytkownikami strony we właściwym czasie, we właściwy sposób i z odpowiednimi informacjami ma kluczowe znaczenie dla naszego sukcesu i mobilizacji naszego zespołu oraz jego zdolności do wywierania wpływu.
Zbieramy twoje dane osobowe w następujących celach:

  • Aby skutecznie komunikować się z tobą i mobilizować naszych członków (w tym pokazywać ci kampanie i inne treści, które mogą mieć dla ciebie największe znaczenie)
  • Aby sieć Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska rozwijała się i działała efektywnie oraz aby poszerzać nasz zasięg
  • Aby promować i finansować nasze kampanie i petycje oraz maksymalizować ich wpływ
  • Aby nasz głos był słyszany w mediach
  • Aby współpracować, zachęcić przywódców i rządy

Aby skutecznie komunikować się z tobą i mobilizować naszych członków, rozwijamy sieć Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska, skutecznie rozszerzamy nasz zasięg, promujemy i finansujemy nasze kampanie i petycje oraz maksymalizujemy ich wpływ, aby nasz głos był słyszany w mediach. Pracujemy razem aby zachęcać przywódców i rządy. Możemy wykorzystywać dane osobowe wszystkich odwiedzających Stronę, aby:

  • korzystać z analityki danych, aby ulepszyć naszą Stronę, relacje ze wspierającymi nas osobami i twoje doświadczenia ze Stroną
  • administrować Stroną (w tym rozwiązywanie problemów, analizę danych, testowanie, konserwację systemu, wsparcie, raportowanie i hosting danych)
  • zarządzać naszymi relacjami z tobą (na przykład, aby odpowiedzieć na twoje pytania, powiadamiać cię o zmianach w naszej Polityce prywatności).

Zmiana celu

Dane osobowe będą wykorzystywane wyłącznie do celów, dla których je zebraliśmy, chyba że zasadnie uznamy, że musimy użyć ich z innego powodu i że jest to zgodne z pierwotnym celem. Jeśli chcesz uzyskać wyjaśnienie, w jaki sposób przetwarzanie dla nowego celu jest zgodne z pierwotnym celem, skontaktuj się z [email protected] Jeśli będziemy potrzebowali wykorzystać twoje dane osobowe do niezwiązanego z tym celu, powiadomimy cię, wyjaśnimy podstawę prawną, która nam na to pozwala. Pamiętaj, że możemy przetwarzać twoje dane osobowe bez twojej wiedzy i zgody, zgodnie z powyższymi zasadami, jeśli jest to wymagane lub dozwolone przez prawo.

Jakiego rodzaju dane osobowe na twój temat zbieramy?

Zachęcamy do dobrowolnego udostępniania nam swoich danych osobowych, ponieważ budujemy globalny ruch chroniący Boży świat tylko przy wsparciu takich osób jak ty. Nie jesteś zobowiązany do udostępniania nam swoich danych osobowych, ale jeśli zdecydujesz, że nie chcesz tego robić, może to wpłynąć na naszą zdolność do udostępniania usług lub informacji. Dobrowolnie przekazując nam swoje dane osobowe, wyrażasz zgodę na korzystanie z nich zgodnie z niniejszą Polityką prywatności.
Kiedy mówimy „Dane osobowe”, mamy na myśli wszelkie informacje na twój temat, którymi możesz być identyfikowany. Nie obejmuje danych, w których tożsamość została usunięta (dane anonimowe).
Możemy gromadzić, wykorzystywać, przechowywać i przekazywać różnego rodzaju dane osobowe, które pogrupowaliśmy w następujący sposób:

  • Dane osobowe obejmujące imię, nazwisko, nazwę użytkownika lub podobny identyfikator, tytuł, przynależność religijną, numer identyfikacyjny
  • Dane kontaktowe obejmują adres email, numery telefonów, lokalizację, kraj, preferencje językowe
  • Dane dotyczące darowizn zawierające szczegółowe informacje na temat darowizn przekazanych od ciebie, w tym kwotę, walutę i sposób płatności. Nie przechowujemy danych twojej karty kredytowej ani danych bankowych oprócz daty wygaśnięcia i czterech ostatnich cyfr numeru twojej karty, abyśmy mogli się do niej odnieść, gdy przypomnimy ci, że data wygaśnięcia jest bliska
  • Dane techniczne obejmujące adres protokołu internetowego (IP), rodzaj i wersję przeglądarki, ustawienia i lokalizację strefy czasowej, rodzaje i wersje wtyczek do przeglądarek, system operacyjny i platformę oraz inne technologie na urządzeniach używanych do uzyskania dostępu do tej Strony wraz z informacjami na temat zastosowanego urządzenia
  • Dane profilowe zawierające nazwę użytkownika i hasło, jeśli utworzyłeś konto
  • Dane rejestracyjne użytkownika zawierające dobrowolnie podane przez ciebie informacje: twoje zainteresowania, preferencje, opinie, odpowiedzi ankietowe, komentarze, spersonalizowane wiadomości od ciebie, publiczne komentarze i odpowiedzi na ankiety lub kwestionariusze. Prowadzimy również rejestr za każdym razem, gdy ukończysz akcję kampanii, za każdym razem, gdy zasubskrybujesz lub zrezygnujesz z subskrypcji listy mailingowej, niezależnie od tego, czy zareagowałeś mailowo, w mediach społecznościowych, czy za pośrednictwem innego źródła, szczegóły rozmów telefonicznych z tobą, kredyty do udostępniania linków (np. Za pośrednictwem maila „Podziel się ze znajomym” lub posty w mediach społecznościowych) oraz wszelkie inne informacje udostępniane podczas podejmowania jakichkolwiek działań w ramach Światowego Ruchu Katolików, online lub w inny sposób
  • Dane wolontariatu zawierają informacje o tym, czy jesteś zainteresowany wolontariatem, a jeśli tak, w jakiego rodzaju aktywności chcesz zaangażować
  • Dane dotyczące użytkowania zawierające informacje o tym, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, a także o tym, w jaki sposób angażujesz się w nasze treści (poniżej w sekcji „Dane dotyczące aktualizacji i śledzenia poczty email” uzyskasz więcej informacji)
  • Dane pocztowe obejmujące korespondencję między nami (w tym datę/czas wysyłki, treść korespondencji, język korespondencji, kategorie tematyczne)
  • Dane dotyczące komunikacji obejmujące preferencje dotyczące otrzymywania od nas informacji oraz, w stosownych przypadkach, zgody na otrzymywanie takich wiadomości

Możemy również zbierać:

  • Twój status uwierzytelnienia strony trzeciej, jeśli odwiedzasz Stronę (tzn. czy jesteś obecnie zalogowany na Facebooku lub innych kontach w mediach społecznościowych).
  • Dane dotyczące aktualizacji i śledzenia poczty email: jeśli zarejestrujesz się, aby otrzymywać aktualizacje od Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska, dołożymy wszelkich starań, aby dostarczyć ci dokładnych i aktualnych informacji na temat naszych działań w kampanii. Aby poprawić nasze zaangażowanie w sieć, możemy śledzić, czy wiadomości email wysyłane do ciebie są otwierane, oraz inne powiązane informacje, takie jak czas i kliknięcia, które zawierają, podpisywanie lub udostępnianie petycji oraz ludzie, z którymi się podzieliłeś, którzy również podpisują nasze prośby
  • Obrazy, zdjęcia lub filmy przesłane na Stronę

Zbieramy także od wszystkich odwiedzających:

  • Informacje techniczne na temat korzystania ze Strony, rodzaju i wersji przeglądarki oraz systemu operacyjnego

Z wyjątkiem przypadków opisanych w niniejszej Polityce prywatności, nie zbieramy żadnych specjalnych kategorii danych osobowych użytkownika. Obejmuje to szczegóły dotyczące twojej rasy lub pochodzenia etnicznego, życia seksualnego, orientacji seksualnej, przynależności do związków zawodowych, informacji o twoim zdrowiu oraz danych genetycznych i biometrycznych. Nie zbieramy również żadnych informacji o wyrokach skazujących i przestępstwach, z wyjątkiem przypadków, gdy przetwarzanie jest wymagane lub dozwolone przez obowiązujące prawo, lub uzyskaliśmy twoją uprzednią wyraźną zgodę.

Zbieramy, wykorzystujemy i udostępniamy dane połączone (patrz poniżej w części „W jaki sposób wykorzystujemy twoje dane osobowe”).

Dzieci

Niniejsza Strona internetowa nie jest przeznaczona ani nie jest przeznaczona dla dzieci w wieku poniżej 13 lat (USA i niektóre kraje UE) lub 16 (inne kraje UE i wszystkie inne kraje). Zgodnie z naszą Polityką świadomie nie zbieramy, nie używamy ani nie ujawniamy danych osobowych użytkowników w tym wieku. Jeśli jesteś rodzicem lub opiekunem osoby nieletniej i uważasz, że zebraliśmy, wykorzystaliśmy lub ujawniliśmy takie informacje, skontaktuj się z nami, korzystając z informacji kontaktowych poniżej. Jeśli będziemy mieli podstawy, aby sądzić, że ktoś jest niepełnoletni i że zebraliśmy jego dane osobowe bez odpowiedniej zgody, usuniemy te informacje w rozsądnym czasie.
Jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii i masz mniej niż 18 lat, możesz poprosić o usunięcie treści lub informacji, które umieściłeś na naszej stronie internetowej, kontaktując się z nami zgodnie z poniższym opisem.

W jaki sposób zbieramy twoje dane osobowe

Najczęściej zbieramy dane osobowe bezpośrednio od ciebie, gdy dobrowolnie podajesz nam takie informacje. Na przykład, gdy:

  • dołączasz do nas za pośrednictwem naszej Strony internetowej
  • kontaktujesz się z nami w sprawie zapytań
  • zapisujesz się do newslettera lub listy mailingowej, aby otrzymać informacje dotyczące naszego ruchu
  • podejmujesz działania online (w tym odpowiadasz na jedno z naszych badań)
  • rejestrujesz się w niektórych projektach lub kampaniach lub otrzymujesz określone materiały; podpisanie lub stworzenie petycji; podpisanie listu otwartego lub zastawu; wysyłanie wiadomości lub „dziękuję” innym osobom zaangażowanym w naszą misję)
  • zgłaszasz się na ochotnika lub organizujesz wydarzenie
  • podajesz swoje imię i adres email do jednej z naszych organizacji partnerskich, na podstawie tego mogą być one udostępniane nam
  • RSVP na wydarzenie; lub
  • datek

Zbieramy również dane od ciebie i o tobie przez:

  • Dostawców usług analitycznych (np. Google Analytics) z siedzibą poza UE.

W jaki sposób wykorzystujemy twoje dane osobowe

Dane osobowe

Wykorzystujemy wyłącznie danych osobowych, które nam udostępniasz, w sposób zgodny z niniejszą Polityką prywatności i tam, gdzie pozwala na to prawo. Dla przetwarzania twoich danych osobowych polegamy najczęściej na następujących podstawach prawnych:

  • za twoją zgodą (np. do niniejszej Polityki prywatności)
  • tam, gdzie jest to konieczne dla naszych uzasadnionych interesów (lub interesów stron trzecich), a twoje interesy i podstawowe prawa nie uchylają tych interesów
  • tam, gdzie musimy przestrzegać zobowiązania prawnego lub regulacyjnego

Skontaktuj się z [email protected], jeśli potrzebujesz szczegółowych informacji na temat konkretnej podstawy prawnej, na której polegamy w celu przetwarzania twoich danych osobowych.
W przypadku podania danych osobowych z pewnych przyczyn możemy wykorzystać dane osobowe w związku z przyczyną, dla której je podano. Na przykład:

  • jeśli „dołączysz do nas” za pośrednictwem naszej strony internetowej, zarejestrujemy cię jako osobę wspierającą Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska i prześlemy ci mailem informacje o źródłach i aktualizacjach
  • jeśli zarejestrujesz się w kampanii, otrzymasz materiały lub będziesz uczestniczyć w wydarzeniu, użyjemy twoich danych osobowych do wysyłania ci aktualizacji i innych informacji o zasobach, kampaniach lub wydarzeniach
  • jeśli lokalny lider utworzy grupę, do której się przyłączysz, lub podpisywaną kampanię lub petycję, może uzyskać dostęp do danych osobowych, które udostępniłeś, i skontaktować się z tobą w sprawie lokalnych aktualizacji kampanii
  • jeśli podpiszesz, udostępnisz lub przekażesz datek, użyjemy twoich danych osobowych do wysyłania ci informacji o naszej pracy za pośrednictwem dowolnych kanałów, na które wyraziłeś zgodę (email, telefon/SMS i/lub wiadomości przez media społecznościowe)
  • aby połączyć się z wydarzeniami modlitewnymi i materiałami Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska, kampaniami online, organizacją oddolną i działaniami publicznymi, które naszym zdaniem mogłyby cię zainteresować, na przykład, aby zobaczyć, czy chcesz zaangażować się w konkretne kampanie, zbiórki pieniędzy i projekty
  • dostarczać tobie odpowiednie treści i mierzyć twoje zaangażowanie i zaangażowanie w Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska
  • przetwarzać każdą darowiznę przekazaną przez ciebie
  • próbować ponownie zaangażować cię w naszą sieć

Aby skutecznie komunikować się z tobą i mobilizować naszych członków, utrzymujemy sieć Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska, rozwijamy go i skutecznie rozszerzamy nasz zasięg, promując i finansując nasze kampanie i petycje oraz maksymalizując ich wpływ, aby nasz głos był słyszany w mediach. Pracujemy razem aby zachęcać przywódców i rządy. Możemy wykorzystywać dane osobowe wszystkich odwiedzających Stronę, aby:

Badania wewnętrzne i profilowanie

Przeprowadzamy badania i analizy odwiedzających naszą Stronę i innych osób wspierających nas, aby określić sukces naszego podejścia, kampanii, materiałów i innych działań w interesie publicznym i pomóc nam zapewnić lepsze wrażenia. Możemy oceniać, kategoryzować i profilować dane osobowe w celu dostosowania komunikacji do twoich potrzeb i preferencji oraz do zrozumienia naszej sieci. Możemy na przykład monitorować ilość, częstotliwość i wartość twojego wsparcia oraz korzystać z zautomatyzowanych systemów do atakowania wiadomości email. Informacje te pomagają nam zapewnić, że komunikacja jest właściwa, terminowa i leżąca w najlepszym interesie misji Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska.

Zbiorcze dane osobowe

W ramach nieustannych starań nad realizacją naszej misji i lepszego zrozumienia odwiedzających Stronę oraz oceny efektywności i potencjału wzrostu kampanii, Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska może prowadzić badania danych demograficznych i zainteresowań odwiedzających w oparciu o dane osobowe i inne dostarczone nam informacje. Badania te możemy zestawiać i analizować zbiorczo, a Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska może dzielić się tą zbiorczą informacją z partnerami i sprzymierzeńcami. Globalny Katolicki Ruch Klimatyczny może również ujawniać zbiorcze statystyki odwiedzin, aby opisać rozmiar, zakres i demografię swojej sieci (na przykład, aby móc wyświetlać się na stronach kampanii, ogłaszać w mediach społecznościowych i docierać do źródeł medialnych). Dane zbiorcze mogą pochodzić z danych osobowych, ale nie są uważane za dane osobowe, ponieważ dane te nie ujawniają bezpośrednio ani pośrednio twojej tożsamości. Możemy, na przykład, zbierać dane o użytkowaniu, aby obliczyć odsetek użytkowników uzyskujących dostęp do określonej funkcji Strony. Jeśli jednak połączymy dane zbiorcze z danymi osobowymi, aby umożliwić bezpośrednią lub pośrednią identyfikację użytkownika, traktujemy połączone dane jako dane osobowe, które będą używane zgodnie z niniejszą polityką prywatności.

Dane nieosobowe

Wykorzystujemy zebrane dane nieosobowe do generowania statystyk i mierzenia aktywności Strony w celu poprawy jakości naszej Strony dla naszych gości.

Polityka prywatności osoby przekazującej datek

O ile niniejsza Polityka prywatności nie stanowi inaczej, Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska nie wypożycza, nie dzieli się ani nie sprzedaje danych osobowych osób ofiarujących z darowizny online lub offline z jakąkolwiek drugą lub trzecią stroną, z wyjątkiem sytuacji, gdy jest to wymagane do przetwarzania transakcji. Nie wynajmujemy, nie udostępniamy, nie sprzedajemy ani nie wymieniamy informacji na temat tego, jakich darowizn dokonały wspierające nas osoby za pośrednictwem naszej Strony z jakąkolwiek drugą lub trzecią stroną.

Pozyskiwanie funduszy i komunikacja w celu promowania działania Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska

Zwykle poprosimy cię o „zapisanie się”, abyś mógł otrzymywać od nas wiadomości o zbieraniu funduszy i kampaniach. Masz wybór, czy chcesz otrzymywać lub czy nadal chcesz otrzymywać te wiadomości. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnej chwili, korzystając z linku rezygnacji z subskrypcji dostępnym w każdym mailu lub kontaktując się z nami zgodnie z poniższym opisem.

Kiedy udostępniamy twoje dane osobowe

Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska nie jest zainteresowany sprzedażą twoich danych osobowych. Uważamy, że informacja ta jest istotną częścią naszej relacji z tobą. Istnieją jednak pewne okoliczności, w których możemy udostępniać twoje dane osobowe określonym stronom trzecim bez dalszego powiadamiania cię, jak określono poniżej:

Wolontariusze Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska i organizatorzy wydarzeń

Wolontariusze Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska lub organizatorzy wydarzeń mogą mieć dostęp do swoich danych kontaktowych, w tym imienia i nazwiska, adresu email, numeru telefonu i identyfikatora konta społecznościowego, aby skontaktować się z tobą w sprawie konkretnej kampanii lub wydarzenia. Mogą kontaktować się z tobą bezpośrednio lub poprzez Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska.

Uczestnicy wydarzenia Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska, wolontariusze lub osoby zainteresowane wydarzeniami lub wolontariuszami

Członkowie społeczności, którzy chcieliby uzyskać informacje o wydarzeniach lub wolontariuszach, mogą znaleźć twoje dane osobowe, w tym imię i nazwisko, adres email, język, komentarze osobiste, przynależność instytucjonalną, adres i miasto, stan/prowincję i kraj zamieszkania za pośrednictwem publicznie dostępnych arkuszy kalkulacyjnych i map na naszej stronie internetowej. Zawsze będziemy prosić cię o zgodę przed udostępnianiem tych informacji. Możesz poprosić o usunięcie ich w dowolnej chwili, wysyłając wiadomość email na adres [email protected]

Cele kampanii Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska

W przypadku petycji, listów do redakcji i ankiet, które dobrowolnie podpisałeś lub wypełniłeś, możemy przekazać twoje imię i nazwisko, miasto, stan i komentarze dla odpowiedniego celu. Jeśli celem jest organ lub urzędnik państwowy, który wymaga od składających petycję podpisu, możemy podać kod pocztowy i pełen adres. W przeciwnym razie nie będziemy publicznie udostępniać twojego adresu, ale możemy go przesłać do celów kampanii dokładnie opisanych na stronie akcji.

Twórcy petycji Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska

Podpisując petycję utworzoną na stronie internetowej Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska, podajemy nazwę, miasto i kraj autorowi petycji, aby mógł dostarczyć ją dla celów kampanii (patrz wyżej).

Agenci, konsultanci i powiązane strony trzecie

Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska czasem wynajmuje usługodawców i inne firmy do wykonywania pewnych funkcji w naszym imieniu. Przykłady takich funkcji obejmują informacje pocztowe, konserwację baz danych, usługi przetwarzania w chmurze i przetwarzanie płatności. Zatrudniając inną firmę do pełnienia takiej funkcji, podejmujemy środki ostrożności, aby dostarczyć im jedynie informacje potrzebne do wykonywania ich konkretnych funkcji. Wymagamy od wszystkich stron trzecich poszanowania bezpieczeństwa twoich danych osobowych i traktowania ich zgodnie z prawem.
Jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii, możesz mieć prawo do uzyskania dodatkowych informacji o swoich danych osobowych zebranych za pośrednictwem tej Strony. Mieszkańcy Kalifornii, mający powiązania biznesowe z nami, mogą prosić i uzyskać informacje, bezpłatnie i corocznie, o danych osobowych, które udostępniliśmy innym stronom trzecim w celu ich bezpośredniego użycia w marketingu bezpośrednim w poprzednim roku kalendarzowym (zgodnie z „California Shine the Light Privacy Request”). W stosownych przypadkach informacje te obejmują listę kategorii danych osobowych udostępnionych stronom trzecim oraz nazwiska i adresy wszystkich stron trzecich, którym udostępniliśmy te informacje w bezpośrednio poprzedzającym roku kalendarzowym. Aby uzyskać te informacje, napisz do nas, korzystając z poniższych danych kontaktowych, z „California Shine the Light Privacy Request” w temacie, jak również w treści wiadomości. Następnie odpowiemy na twój adres mailowy żądanymi informacjami.

Przetwarzacze płatności

Współpracujemy z firmą Stripe, aby pomóc w przetwarzaniu darowizny i transakcje kartą kredytową oraz innych metodach płatności, kiedy przekazujesz darowiznę na rzecz Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska. Te procesory płatności będą przechowywać pewne dane osobowe dotyczące ciebie. Zapoznaj się z ich polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o tym, jak wykorzystują i przetwarzają dane osobowe.

Wymogi prawne

Możemy ujawnić twoje dane osobowe, jeśli jest to wymagane przez prawo (w tym, bez ograniczeń, jakiekolwiek prawo wyborcze) lub w dobrej wierze, że takie działanie jest konieczne, aby (i) wywiązać się z obowiązku prawnego, (ii) chronić i bronić praw lub własności Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska, (iii) działać w nagłych okolicznościach w celu ochrony osobistego bezpieczeństwa odwiedzającego Stronę lub społeczeństwo, lub (iv) chronić przed odpowiedzialnością prawną.

Transakcje biznesowe

W związku z trwającą lub proponowaną transakcją biznesową (taką jak przeniesienie własności i działania GCCM), możemy przekazać twoje informacje następcy lub potencjalnej kolejnej organizacji. Jeśli takie przeniesienie będzie miało miejsce, wykorzystanie przez organizację następującą informacji zebranych za pośrednictwem tej Strony pozostanie przedmiotem niniejszej Polityki prywatności i preferencji prywatności, które nam przekazałeś.

Jak dbamy o bezpieczeństwo twoich danych osobowych?

Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska dokłada wszelkich starań, aby chronić dane osobowe udostępniane za pośrednictwem Strony przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem i nieuprawnionym dostępem, ujawnieniem, zmianą lub zniszczeniem. Wprowadziliśmy odpowiednie środki bezpieczeństwa, aby zapobiec przypadkowej utracie, wykorzystaniu lub uzyskaniu dostępu do danych osobowych w sposób nieautoryzowany, zmieniony lub ujawniony. Ponadto ograniczamy dostęp do danych osobowych tym pracownikom, agentom, kontrahentom i innym stronom trzecim, którzy mają organizacyjną potrzebę do ich pozyskania. Będą oni przetwarzali dane osobowe tylko zgodnie z naszymi instrukcjami. Podlegają oni obowiązkowi zachowania poufności.
Jednak żadne przekazywanie danych droga internetową ani za pośrednictwem maila nie jest w pełni bezpieczne ani wolne od błędów. W szczególności wiadomości email wysyłane do lub ze Strony może nie być bezpieczne. Dlatego powinieneś zachować szczególną ostrożność, decydując o tym, jakie informacje przesyłasz do nas mailem lub w inny sposób przekazujesz za pośrednictwem tej Strony.
Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska stara się zapewnić, wraz z procesorem płatności, bezpieczne gromadzenie i przekazywanie wrażliwych informacji o płatnościach odwiedzających osób przy użyciu branżowych metod zbierania danych i szyfrowania ich. Jeśli zdecydujesz się przekazać darowiznę na rzecz Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska, dane twojej karty kredytowej będą wykorzystywane wyłącznie do transakcji za pośrednictwem naszego bezpiecznego systemu płatności online. Jeśli zdecydujesz się na powtarzanie darowizny, informacje o tobie będą przechowywane przez nasze zewnętrzne podmioty przetwarzające płatności i nie będą przechowywane ani przeglądane przez Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska. Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska nie sprzedaje ani nie ujawnia w inny sposób takich informacji o płatnościach osób odwiedzających poza organizacją.

Czy przesyłamy dane za granicę?

Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska to globalna sieć z członkami i współpracownikami na całym świecie, więc twoje dane osobowe mogą być przekazywane i przechowywane poza granicami (w tym dla obywateli UE spoza EOG). To zgodne z naszym celem posiadania połączonej sieci i globalnego zasięgu. Podejmujemy uzasadnione działania w celu zapewnienia, że transgraniczne przesyłanie danych jest zgodne z obowiązującymi przepisami dotyczącymi ochrony danych, takimi jak stosowanie standardowych klauzul umownych, które wiążą strony w celu ochrony prywatności i bezpieczeństwa danych. Jednak w niektórych przypadkach przekazywanie danych może mieć miejsce, gdy dane państwo lub terytorium nie utrzymuje odpowiednich standardów ochrony danych. Skontaktuj się z [email protected], jeśli chcesz uzyskać dodatkowe informacje na temat konkretnego mechanizmu używanego przez nas przy przekazywaniu twoich danych osobowych poza EOG.

Jak długo będziecie wykorzystywać moje dane osobowe?

Zarówno dane osobowe, jak i dane nieosobowe gromadzone zgodnie z niniejszą Polityką prywatności mogą być przechowywane przez Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska jako takie lub mogą być zawarte w bazach danych posiadanych i utrzymywanych przez nasze podmioty stowarzyszone, agentów lub dostawców usług. Przechowujemy twoje dane osobowe tylko tak długo, jak będzie to konieczne do realizacji celów, dla których je zgromadziliśmy, w tym w celu spełnienia wymogów prawnych, księgowych lub sprawozdawczych. Aby określić odpowiedni okres przechowywania danych osobowych, bierzemy pod uwagę ilość, charakter i wrażliwość danych osobowych, potencjalne ryzyko szkody wynikającej z nieuprawnionego użycia lub ujawnienia danych osobowych, cele, dla których przetwarzamy dane osobowe i czy możemy osiągnąć te cele za pomocą innych środków i mających zastosowanie wymagań prawnych.
Znaczna część naszych działań związanych z danymi koncentruje się na zrozumieniu naszych wysiłków na rzecz zaangażowania i ustaleniu, które osoby wspierające nas są najbardziej aktywne i były aktywne przez najdłuższy okres czasu. Dzięki temu wiemy, czy zapewniamy wspierającym nas osobom szybkie i angażujące możliwości podejmowania znaczących działań w sprawach, na których im zależy. Uwzględnimy te rozważania przy określaniu odpowiedniego okresu przechowywania, w tym wykorzystania i stosowania metryk i narzędzi danych, aby rozważyć zaangażowanie wspierających nas osób i spojrzeć na trajektorię zaangażowanych osób na przestrzeni czasu. Dalsze szczegóły okresów przechowywania dla różnych aspektów danych osobowych uzyskasz wysyłając wiadomość e-mail na adres [email protected]
Nieustannie sprawdzamy, jakie informacje przechowujemy i usuwamy dane osobowe, które nie są nam dłużej potrzebne.

Jakie mam prawa w odniesieniu do moich danych osobowych?

W przypadku obywateli UE, w określonych okolicznościach, RODO zapewnia prawa związane z twoimi danymi osobowymi. Są to prawa do:

  • prośba o dostęp do twoich danych osobowych
  • prośba o korektę twoich danych osobowych
  • żądanie usunięcia twoich danych osobowych (choć nie będzie to miało zastosowania, jeżeli jest to konieczne, abyśmy nadal używali danych z uzasadnionych przyczyn)
  • zastrzeżenie do przetwarzania twoich danych osobowych
  • żądanie ograniczenia przetwarzania twoich danych osobowych
  • prośba o przesłanie twoich danych osobowych
  • otrzymanie lub prośba o przekazanie danych osobowych w formie uporządkowanej, powszechnie używanej i możliwej do odczytu maszynowego
  • otrzymanie informacji o wszelkich automatycznych procesach decyzyjnych przy użyciu twoich danych osobowych
  • prawo do wycofania zgody (w przypadku gdy polegamy na zgodzie na przetwarzanie danych osobowych)

Jeśli chcesz skorzystać z któregoś z wyżej wymienionych praw, skontaktuj się z nami pod adresem [email protected]

Jak mogę zaktualizować moje dane osobowe?

Skontaktuj się z nami pod adresem [email protected]

Jak mogę zrezygnować z subskrypcji?

Możesz w dowolnej chwili zrezygnować z otrzymywania jakichkolwiek informacji od Światowego Ruchu Katolików na rzecz Środowiska (w tym anulowania subskrypcji z naszej listy mailowej lub prośby o wyłączenie z naszych internetowych list promocji kampanii) za pomocą linku rezygnacji z subskrypcji u dołu każdego maila, który wyślemy, lub wysyłając email do nas na [email protected]

W jaki sposób Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska wykorzystuje pliki cookies?

Podobnie jak większość stron internetowych, Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska może umieszczać pliki cookies lub małe pliki w plikach przeglądarki komputera gościa naszej strony internetowej. Niektóre pliki cookies są używane do przygotowania formularzy, abyś podczas wielokrotnych odwiedzin Strony nie musiał ponownie wprowadzać pewnych informacji. Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby wyłączała pliki cookies, ale wtedy nie będziesz miał możliwości dostępu do pewnych sekcji formularzy z wyprzedzeniem, możesz również nie mieć dostępu do niektórych części Strony.
Możemy również korzystać z usług stron trzecich, takich jak Google Analytics. Pomaga nam to zrozumieć wzorce ruchu i uzyskać wiedzę, czy występują problemy z naszą Stroną. Możemy również używać osadzonych obrazów w wiadomościach email do śledzenia otwartych stawek dla naszej korespondencji, abyśmy mogli stwierdzić, które mailingi najbardziej podobają się osobom wspierającym Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska.
Przeglądarki internetowe domyślnie akceptują pliki cookies. Jednak większość przeglądarek pozwala wyłączyć wszystkie lub niektóre pliki cookies stron trzecich. Jakie działania możesz wykonać zależy od przeglądarki, z której korzystasz. Pamiętaj jednak, że może to osłabić lub ograniczyć zdolność korzystania z naszej Strony. Opcję tę można zwykle znaleźć w menu opcji, ustawieniach lub preferencjach przeglądarki lub urządzenia mobilnego.
Inne strony trzecie mogą dostarczać pliki cookies na twoje urządzenie w celu śledzenia twoich zachowań online w czasie i na stronach niezrzeszonych. Masz wybór dotyczący informacji, które osoby trzecie mogą gromadzić o tobie za pośrednictwem tej Strony.
Możesz zrezygnować z plików cookies Google Analytics lub zrezygnować z wysyłania twoich danych do strony trzeciej, odwiedzając stronę rezygnacji Google –https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Mechanizmy „Do-Not-Track”
Twoja przeglądarka może dostarczać sygnał „Do-not-Track” („DNT”) lub podobny mechanizm do dokonywania wyborów dotyczących gromadzenia informacji o twoich działaniach online. Ze względu na zmieniający się stan technologii, nie gwarantujemy, że w tym czasie będziemy honorować sygnały DNT lub podobne.

Aktualizacja Polityki prywatności

Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska może od czasu do czasu zmieniać swoją Politykę prywatności. Jeśli wprowadzimy jakiekolwiek istotne zmiany w zasadach obowiązujących na tej Stronie lub w sposobie, w jaki korzystamy z danych osobowych, dodamy wyraźną informację do tej Strony. Zapoznawaj się z niniejszą Polityką prywatności okresowo, szczególnie przed podaniem jakichkolwiek danych osobowych. Niniejsza Polityka prywatności została ostatnio zaktualizowana w dniu wskazanym powyżej. Dalsze korzystanie ze Strony po wprowadzeniu jakichkolwiek zmian w niniejszej Polityce prywatności oznacza zgodę na warunki zmienionej Polityki prywatności.

Wyłączenia

Polityka prywatności nie ma zastosowania do dobrowolnych informacji dostarczanych Światowemu Ruchowi Katolików na rzecz Środowiska za pośrednictwem Strony internetowej lub w jakikolwiek inny sposób. Obejmuje to między innymi informacje publikowane w publicznych obszarach Strony oraz wszelkie dobrowolne zgłoszenia. Wszelkie takie informacje będą traktowane jako informacje publiczne.

Linki do innych stron internetowych

Niniejsza Polityka prywatności dotyczy wyłącznie naszej Strony. Strona internetowa może zawierać łącza do innych stron internetowych, wtyczek i aplikacji niezarządzanych lub kontrolowanych przez Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska („Strony internetowe stron trzecich”). Kliknięcie w te linki lub włączenie tych połączeń może zezwolić stronom internetowym stron trzecich na zbieranie lub udostępnianie danych o tobie. Opisane tutaj zasady i procedury nie mają zastosowania do stron podmiotów zewnętrznych. Linki do stron internetowych nie oznaczają, że Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska popiera lub sprawdził strony internetowe stron trzecich. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z tymi stronami w celu uzyskania informacji na temat ich polityki prywatności.

Media społecznościowe

Za pośrednictwem Strony internetowej możesz uzyskać dostęp do określonych serwisów społecznościowych i usług, które są własnością i są kontrolowane przez strony trzecie (np. Facebook i Twitter) („Usługi mediów społecznościowych„). Gdy zdecydujesz się uzyskać dostęp do usług mediów społecznościowych i korzystać z nich, będziesz udostępniać swoje dane (które będą zawierać twoje dane osobowe, jeśli zdecydujesz się udostępnić takie informacje) tym usługom mediów społecznościowych. Podobnie jak w przypadku innych stron internetowych stron trzecich, informacje udostępniane przez usługi mediów społecznościowych będą podlegać politykom prywatności i warunkom świadczenia usług przez dostawców takich usług mediów społecznościowych, a nie przez zasady i procedury, które tutaj opisujemy.
Możemy użyć twojego adresu email i identyfikatora Facebooka, aby uczestniczyć w niestandardowej społeczności na Facebooku i w standardowej społeczności, które pozwalają nam wyświetlać promocje kampanii zarówno obecnym, jak i potencjalnym członkom odwiedzającym nasza Stronę.
Aby to zrobić, najpierw wysyłamy cyfrowy „odcisk palca” twojego adresu email do Facebooka – nie wysyłamy twojego prawdziwego adresu email, ale zamiast tego kryptograficzny fragment danych, które Facebook może wykorzystać do znalezienia dopasowań do adresów e-mail w ich bazie danych. Jeśli nie jesteś użytkownikiem Facebooka lub jeśli adres email używany w Światowym Ruchu Katolików na rzecz Środowiska nie jest używany na twoim koncie na Facebooku, nie będzie żadnego dopasowania, a Facebook nie otrzyma żadnych informacji, których mógłby użyć do zidentyfikować cię lub w jakikolwiek sposób skierować do ciebie. Jeśli jesteś użytkownikiem Facebooka, a adres email Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska pasuje do Twojego adresu e-mail na Facebooku, promocje kampanii Global Catholic Climate Movement mogą pojawić się, gdy wejdziesz na Facebooka.
Facebook usuwa te informacje (a), jeśli nie pasuje do konta na Facebooku lub (b) po potwierdzeniu, że jesteś zarejestrowanym posiadaczem konta. Więcej szczegółowych informacji o tym, jak Facebook wykorzystuje cyfrowe odciski palców – znany również jako kryptograficzny skrót – i możliwość rezygnacji z tego programu, można znaleźć na stronie
https://www.facebook.com/business/help/112061095610075 politykę danych Facebooka https://en-gb.facebook.com/policy.php

Regulamin

Twój dostęp do Strony i korzystanie z niej podlega usłudze Regulaminu.

Szczegóły kontaktowe

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące naszych zasad, twoich danych osobowych lub ochrony danych w tej Stronie, możesz skontaktować się z nami.
Nasze pełne dane to:
Światowy Ruch Katolików na rzecz Środowiska
[email protected]
Nasz przedstawiciel w UE to [insert] i możesz się z nim skontaktować pod adresem [Tomas Insua, dyrektor wykonawczy [email protected] ℅ FOCSIV Via S. Francesco de Sales, 18 Rzym 00165 Włochy
Możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych
Sondra D. Grover, Dyrektor ds. Operacji i finansów [email protected] 1050 K Street NW, Suite 400, Washington, D.C. 20001
Jeśli jesteś w UE, masz prawo w każdej chwili złożyć skargę do Biura Komisarza ds. Informacji (ICO), brytyjskiego organu nadzorczego ds. ochrony danych (www.ico.org.uk). Będziemy jednak wdzięczni za możliwość rozwiazania twoich obaw zanim złożysz wniosek w ICO. Prosimy, w pierwszej kolejności skontaktuj się z nami.